Projekts: Produktu attēli boutique ādas darbnīcai OCULT

OCULT ir Latvijā tapusi boutique amatniecības studija, kuras radītāji piedāvā augstas klases, ar rokām izgatavotus ādas izstrādājumus. OCULT īpašajā stilā izgatavotās somas, maki un citi ikdienā lietojamie ādas priekšmeti ir eleganti un ieturēti minimālisma stilā: tie ir lieliski piemēroti jaunajiem profesionāļiem, kuri vēlas iegādāties augstvērtīgus, bet cenas ziņā pieejamus ādas izstrādājumus ikdienai. OCULT radītāji vēlas klientiem piedāvāt draudzīgas cenas, lai aizvien vairāk cilvēku būtu iespēja iegādāties studijas augstvērtīgos produktus, kuri tiek piegādāti visā pasaulē.
OCULT ādas atslēgu organizators. Fotogrāfe: Alīna Kareva
OCULT ādas atslēgu organizators. Fotogrāfe: Alīna Kareva

Projekta - produktu fotosesijas mērķis

Uzņēmuma īpašnieki sazinājās ar fotogrāfi Alīnu Karevu pēc tam, kad bija viņas darbus redzējuši tiešsaistē – viņi bija nolēmuši uzticēt Alīnai uzdevumu radīt attēlu sēriju OCULT jaunajam interneta veikalam, kā arī sociālo mediju platformām, kur OCULT reklamē savu produkciju – Instagram, Facebook un Pinterest.

Tā kā mūsdienās darījumi ļoti lielā daļā gadījumu notiek tieši digitālajā vidē, turklāt, ne tikai uzņēmuma e-komercijai veltītās mājaslapās, bet lielā mērā tieši sociālo tīklu platformās, OCULT īpašnieki nolēma, ka uzņēmuma vizuālo tēlu jāveido un augstvērtīgus produktu attēlus aktīvi jāizvieto arī pieejamās sociālo tīklu platformās, kur bieži vien iespējams veidot nepastarpinātu un ciešu kontaktu ar nākamajiem klientiem.
OCULT ādas maks. Fotogrāfe: Alina Kareva
OCULT ādas maks. Fotogrāfe: Alina Kareva
Zināms, ka katrai sociālo tīklu platformai gan sava komunikācijas, gan vizuālā un formāta specifika (Instagram ziņu sadaļā attēlus jāizvieto neliela kvadrāta formātā, savukārt stāstu sadaļā attēlu formāts ir garenisks un tie apskatāmi tikai neilgu laiku, tāpēc atšķiras arī attēlu uzsvari un dinamika). Šī iemesla dēļ klients Alīnai lūdza fotosesijas laikā veidot attēlus dažādos stilos un formātos – horizontālus, vertikālus, kvadrātveida utt. Tā kā fotogrāfe lieliski pārzina dažādos sociālo tīklu kanālus un to specifiku, un fotogrāfijas ir tiem veidojusi neskaitāmas reizes, arī komunikācijas aspekts sadarbībā neprasīja ne mazāko piepūli, un process bija ātrs un efektīvs.
OCULT kameras ādas siksniņa. Fotogrāfe: Alina Kareva
OCULT kameras ādas siksniņa. Fotogrāfe: Alina Kareva 

Kas tika paveikts

Projekta laikā Alīna radīja vairāk nekā 80 OCULT produktu fotogrāfijas. Starp tām bija visdažādāko formātu produktu attēli, tostarp arī produkti uz pelēka fona un dzīvesstila attēli dažādos izmēros un rakursos. Tā kā dažādām platformām piemēroti dažādas izšķirtspējas attēli (kas atvieglo attēlu augšupielādēšanu un atvēršanu), Alīna klientam nodrošināja gan oriģinālā izmēra attēlus augstā izšķirtspējā, gan mājaslapai un sociālo tīklu platformām piemērotu izmēru attēlus. Arī šis ir būtisks iemesls, kura dēļ ir viegli un ērti strādāt ar pieredzējušu produktu fotogrāfu, kuram ir izpratne par dažādo digitālo platformu prasībām attēlu ziņā.
Ādas atslēgu organizētāju fotoattēli uz neitrāla pelēka fona interneta veikalam. Fotogrāfe: Alīna Kareva
Ādas atslēgu organizētāju fotoattēli uz neitrāla pelēka fona interneta veikalam. Fotogrāfe: Alīna Kareva
OCULT ādas maka foto uz neitrāla pelēka fona interneta veikalam. Fotogrāfe: Alīna Kareva
OCULT ādas maka foto uz neitrāla pelēka fona interneta veikalam. Fotogrāfe: Alīna Kareva

Projekta rezultāts

OCULT izveidotāji ar Alīnas Karevas produktu fotosesijas rezultātu ir ārkārtīgi apmierināti. Fotosesijas rezultātā uzņēmums ieguva ne tikai augstvērtīgu materiālu, kas piemērots visām OCULT izmantotajām digitālajām platformām; varēja novērot arī būtisku sociālo tīklu apmeklētāju iesaistes palielināšanos pēc tam, kad OCULT kontos sāka publicēt jaunos produktu attēlus. Tāpat palielinājies arī produktu pārdošanas apjoms uzņēmuma e-komercijas vietnēs – mājaslapā un Etsy interneta veikalā.
OCULT Interneta veikals (www.ocultstore.com)
OCULT Interneta veikals (www.ocultstore.com)
OCULT pārstāvji dalījušies informācijā arī par sajūsmas pilnām atsauksmēm no klientiem – viņi saņēmuši vēstules, kurās produktu pircēji atsaukušies uz fotogrāfiju augsto kvalitāti, un norādījuši, ka tieši attēlu kvalitāte un detaļas, kas ļauj rūpīgi izvērtēt produktu pirms iegādes, bijušas galvenais iemesls, lai Etsy platformā izvēlētos tieši OCULT radītos produktus. Zināms, ka tādās masu platformās kā Etsy produktiem ir ārkārtīgi liela konkurence – tavu zīmolu pamanīs un tam noticēs tikai tad, ja to primāri pamanīs vizuāli, un tam palīdzēt var tikai lieliskas un kvalitatīvas fotogrāfijas.

Tāpat fotosesijas rezultātā tapušie attēli pierādījuši to, ka pārdošanas rādītāju uzlabošanai nepieciešami gan detalizēti, precīzi attēli, kuros produktus var aplūkot no visām pusēm un kuros redzamas pat sīkākās detaļas, gan arī dzīvesstila attēli, kuri ļauj pēc iespējas skaidrāk iztēloties lietošanas situāciju un rada vēl lielāku vēlmi pēc konkrētā priekšmeta iegādes.

Kāpēc augstvērtīgas produktu fotogrāfijas mūsdienu uzņēmumiem ir tik būtiskas?

Iepirkšanās tiešsaistē ir kļuvusi par neaizvietojamu mūsu ikdienas sastāvdaļu – mēs ikdienā internetā iegādājamies gan apģērbu, gan mēbeles, gan visdažādākos sadzīves priekšmetus un aksesuārus, kā arī visa veida pakalpojumus. Produktu pārdošana tiešsaistē uzņēmumiem vairs nav izvēles jautājums, bet gan absolūta nepieciešamība, kas, turklāt, paver plašus apvāršņus peļņas iespējām, jo, pārdodot internetā, savu produkciju iespējams piedāvāt nesalīdzināmi lielākam potenciālo pircēju skaitam – visā pasaulē!

Taču tādējādi aug arī konkurence, un produktu kvalitātes un cenas attiecība ir tikai viens no faktoriem, ar kuru palīdzību iespējams konkurēt globālajā tirgū. Pirmais vizuālais iespaids par produktu mūsdienās online vidē ir kļuvis ārkārtīgi svarīgs, tāpēc augstas kvalitātes profesionālām produktu fotogrāfijām ir milzīga nozīme. Par citiem iemesliem, kuru dēļ uzņēmumam noteikti vērts izvēlēties profesionāla produktu fotogrāfa pakalpojumus lasiet rakstā “Kāpēc uzņēmumam svarīgi izmantot profesionālas produktu fotogrāfijas?”.

Par produktu fotogrāfi Alīnu Karevu

Pieredzējusī produktu fotogrāfe Alīna Kareva nodrošina pilna spektra produktu fotogrāfijas pakalpojumus, tostarp, koncepta izveidi, fotogrāfēšanu un pēcapstrādi. Alīna specializējas produktu un reklāmas fotogrāfiju veidošanā uzņēmumu mājaslapām un sociālajiem tīkliem, interneta veikaliem un katalogiem, kā arī ēdiena fotogrāfēšanā. Alīna vienmēr ir ieinteresēta iesaistīties jaunos, aizraujošos projektos – sazinies ar viņu, ja tavam uzņēmumam nepieciešamas produktu fotogrāfijas e-komercijai un sociālo tīklu platformām!
Produktu, reklāmas un ēdienu fotografēšana Rīgā. Fotogrāfe: Alīna Kareva.
Produktu, reklāmas un ēdienu fotografēšana Rīgā. Fotogrāfe: Alīna Kareva.